Area is klaar voor de winter!

Met de intredende kou staat Area weer 7 dagen per week, 24 uur per dag, paraat om te gaan strooien bij gladheid in de gemeenten Emmen en Hoogeveen. Hierbij houden zij zich aan vaste strooiroutes. Waar Area gaat strooien wordt bepaald door de gemeenten zelf. Dit is terug te vinden in het gladheidbestrijdingsplan. (Klik hier voor die van Hoogeveen en hier voor die van Emmen). Area probeert op deze manier er voor te zorgen dat u ook tijdens gladheid met een gerust hart de weg op kunt gaan.

Zoutgebruik
Gemiddeld wordt er in de winterperiode per jaar door Area Reiniging zo’n 3000 ton zout gebruikt. Area heeft een eigen voorraad zout. In Emmen ligt 1.000 ton, Klazienaveen 500 ton en Tiendeveen 300 ton. Daarnaast beschikken we over een voorraad bij de zoutleverancier.

Gladheidsacties
Area kent twee acties in de bestrijding van gladheid. De preventieve actie, waarbij bij voorspelling van gladheid uit voorzorg gestrooid wordt (liefst buiten de spits om). Area start om 19.00 uur en werkt tot 23.00 uur. En de curatieve actie, Area werkt dan bij aanhoudende winterse neerslag, en is dan werkzaam zolang als nodig.

Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Emmen en de gemeente Hoogeveen.

Wij geven u graag enkele wintertips voor het aanbieden van de groene container. Lees meer.