Gratis compost op 25 maart voor inwoners van Coevorden, Emmen en Hoogeveen

Inwoners van de gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen kunnen opnieuw gratis compost voor hun tuin ophalen. Op zaterdag 25 maart kunnen zij hiervoor op verschillende locaties terecht.

Gratis compost
Op zaterdag 25 maart kan compost worden opgehaald op de volgende locaties:
• Coevorden: Area Milieustraat, Morsweg 2. Van 9.00-12.00 uur.
• Zweeloo: Area Milieustraat, Kieveen 4. Van 9.00-12.00 uur.
• Emmen: Bartholomeus Diasstraat (voormalig gemeentelijk composteerterrein, naast de Area Milieustraat). Van 08.30 – 16.00 uur.
• Hoogeveen: Zuidema Groep, Smirnoffstraat 14. Van 9.00-13.00 uur. Verplichte aanrijroute in verband met drukte: vanaf Europaweg. Volg de borden.

Voorwaarden
Per huishouden wordt maximaal één aanhangwagen beschikbaar gesteld. Het advies is om de volle aanhangwagen af te dekken. Tractoren en kiepwagens zijn niet toegestaan. Het gratis compost kan ook in plastic zakken of emmers worden geschept. Neem hiervoor zelf materialen mee.

De gratis compostdag wordt mede mogelijk gemaakt door afvalverwerkingsbedrijf Attero in Wijster en de Zuidema Groep in Hoogeveen.

Compost is goed voor de tuin
Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Compost is, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten.

Tips over compost
In de Area-folder Wat te doen met groen zijn tips te lezen voor het gebruik van compost.
https://www.areareiniging.nl/wp-content/uploads/2014/08/AREAGroenAfval2.pdf

Wat is GFT
GFT is de afkorting van Groente-, Fruit- en Tuinafval. Het GFT kunt u in uw groene container doen. Wat GFT precies is (en wat niet) leest u in het Afval ABC op de website van Area.
http://www.areareiniging.nl/home/bewoners/afval-scheiden/

Hoe wordt GFT verwerkt
Al het GFT dat in de gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen wordt ingezameld, wordt naar afvalverwerkingsbedrijf Attero in Wijster gebracht. Hier wordt een deel van het afval gecomposteerd en een deel verwerkt tot biogas. Op de website van Attero leest u over producten en diensten zoals klimaatneutraal rijden en groene stroom.http://www.attero.nl/nl/producten-diensten/