Mieren

Er zijn in Nederland verschillende soorten mieren, zoals de tuinmier en de bosmier. Deze leven in koloniën. Binnenshuis kunnen mieren afkomen op zoetigheid en veroorzaken dan overlast in de keuken. Er kunnen mierenhopen in uw tuin voorkomen of mieren in huis bij voedsel. Een gevolg van een grote hoeveelheid mieren in de tuin kan een verzakking van de tegels zijn.

Hoe overlast voorkomen?

  • Sluit etensresten in de keuken altijd goed af en zorg dat het aanrechtblad schoon is. Vooral zoetigheid geldt als een directe uitnodiging voor mieren.
  • Sop de tuintafel regelmatig en veeg de tegels zodat los zand direct terug in de voegen gaat.
  • Mieren houden van rottend materiaal in de tuin dus verwijder oud hout en blad. Sluit de containers buiten en de afvalbakken in de keuken goed af, dit is een ware voorraadschuur voor mieren.
  • Gebruik azijn als schoonmaakmiddel. Mieren kunnen de geur van azijn niet uitstaan en blijven hierdoor weg.


Hoe kunt u zelf mieren bestrijden?

  • Krijt en babypoeder bevatten talkpoeder. Dit is een natuurlijk bestrijdingsmiddel. Strooi het op de routes van de mieren en ze gaan er niet meer langs. U kunt hiervoor ook zelfrijzend bakmeel gebruiken. Bij regen het strooien wel herhalen.
  • Het is goed om te weten dat mieren altijd een vaste route nemen. Verstoor je die route dan raken de dieren gedesoriënteerd.
  • Gooi koffiedik in je tuin. Vermeng het met een beetje tuinaarde en strooi het op plekken waar je de mieren vandaan wilt houden. Overigens is een beetje koffie goed voor de planten én katten hebben er een hekel aan.


Meer informatie

Neem voor informatie en/of advies bij overlast van mieren op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur contact op met Area via telefoonnummer 0591 – 57 10 80 of via het reactieformulier.