Scholen

Wij bieden educatie voor groepen 7 en 8

Afval is overal. Net zoals jij veroorzaakt bijna iedereen op de wereld elke dag afval. In Nederland produceren we gemiddeld ongeveer 560 kilo afval per persoon per jaar. Dat is meer dan een kilo per dag! Opgeteld is dat meer dan 9 miljard kilo afval per jaar, alleen al in Nederland!

Waarom we iets moeten veranderen
Als we al dat afval één jaar opsparen, in vuilniswagens stoppen en hiervan een file maken, dan is die wel 8.000 kilometer lang. Dat is van hier naar Portugal en weer terug! Stel je eens voor dat iedereen al dat afval zomaar ergens neergooit. Wat een enorme troep zou dat worden in ons land.

Doe mee!
Jij en je familieleden kunnen die enorme troep helpen voorkomen. Hoe? Door anders om te gaan met afval. Door je afval gescheiden in te leveren bijvoorbeeld. Omdat Area het erg belangrijk vindt dat kinderen hierover leren, hebben we een lesprogramma over afval gemaakt. Vraag je juf of meester gerust eens om dit te gebruiken!

Spreekbeurt
Wil je een spreekbeurt geven over (het scheiden) van afval? Dan kun je op deze website interessante links vinden. Ook geven we graag enkele tips.