Gladheidbestrijding

Iedere winter neemt Area Reiniging samen met de gemeenten Emmen en Hoogeveen maatregelen om eventuele gladheid op wegen en fietspaden te bestrijden. Hiervoor wordt elk jaar een gladheidbestrijdingsplan gemaakt. In dit plan staat precies wanneer, waar en hoe er gestrooid moet worden. Wanneer u vragen, opmerkingen of suggesties over de gladheidbestrijding heeft dan kunt u contact opnemen met uw gemeente. Emmen tel 140591 en Hoogeveen tel 140528.

24 uur per dag paraat
We komen het liefst nog voordat gladheid ontstaat in actie. Daarmee voorkomen we uiteraard verkeersproblemen, het kost bovendien minder zout. Vaak zijn de temperaturen in de nacht en vroege ochtend het laagst. Daarom vinden preventieve acties vaak in de late avonduren plaats. Wanneer er sneeuw valt zijn we 24 uur per dag in touw om de wegen begaanbaar te houden. Overigens, opgelet! Gladheidbestrijding garandeert nooit absolute veiligheid. Het blijft altijd opletten geblazen op de weg in alle weersomstandigheden.

Omdat de gemeente niet op alle wegen kan laten strooien door Area, vragen gemeenten u om uw eigen stoep zelf schoon en ijsvrij te houden.