Inzameling rest- en GFT afval

Huis-aan-huis inzameling
Als Area huishoudelijk afval bij u in de wijk aan huis inzamelt, kunt u gebruik maken van eigen afvalcontainers om uw afval in aan te bieden. Gebruik de grijze container voor restafval en de groene container voor groente-, fruit- en tuinafval (GFT). U mag geen afval naast de containers aanbieden. Voor plastic verpakkingen gebruikt u de gratis, speciale plastic zak. Klik hier voor de inzameldata.

Containers met afvalpas
Als er in uw wijk sprake is van ondergrondse inzameling, dan hebt u met uw Milieupas op elk gewenst moment van de dag toegang tot de ondergrondse container bij u in de buurt. In de ondergrondse container kunt u restafval gecombineerd met gft-afval aanbieden (in een goed gesloten zak om vervuiling van de inwerptrommel te voorkomen). 

Pasjes verhuizen niet mee!
Maakt u gebruik van een ondergrondse container met een Milieupas en gaat u binnenkort verhuizen? Laat het pasje dan in de woning achter voor de nieuwe bewoner(s). 

Containers zonder afvalpas
Woont u in een hoogbouwwoning dan kan het ook zijn dat u een gezamenlijke rolcontainer tot uw beschikking heeft voor uw restafval en gft-afval. Hier heeft u geen Milieupas voor nodig.