E-waste race start in Emmen, Coevorden en Hoogeveen

E-waste race start in Emmen, Coevorden en Hoogeveen 

Van 29 mei tot en met 23 juni 2017 loopt  de E-waste race in Emmen, Coevorden en Hoogeveen. Op maandag 22 mei om 10:30 uur vond bij groep 6 en 7 van de De Goudvink aan de De Vink 6 in Hoogeveen een gastles plaats. Dit was tevens de aftrap van het project. 

Tien basisscholen nemen het bij de E-waste race tegen elkaar op om in vier weken zoveel mogelijk kapot klein elektronisch afval (ook wel e-waste genoemd) in te zamelenMensen kunnen hun elektronisch afval aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd wordt het klein elektronisch afval dan opgehaald door scholieren. Op de website wordt de score tussen de scholen online bijgehouden. De scholen strijden om een schoolreisje naar NEMO Science Museum  in Amsterdam voor de hele groep of 15 ASUS ZenPad’s. De winnende groep mag de prijs kiezen. Nummer twee krijgt de andere mooie prijs. 

De E-waste race is leerzaam en zorgt ervoor dat er minder schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. Bovendien maakt de E-waste race recyclen leuk en gemakkelijk. 

Welke scholen doen mee? 

De deelnemende basisscholen zijn: De Kardinaal Alfrinkschool, De Tine Markusschool, De Esdoorn, Het Anker en De IJsvogel uit Emmen, De Goudvink en Het Spectrum uit Hoogeveen en De Anwende uit Aalden, De Eben Haëzerschool uit Hollandscheveld en De Burgemeester S.J. van Royenschool in Schoonoord.

De E-waste race in deze regio is een initiatief van Virol, Area Reiniging en Weee Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door ASUS.