Area steunt E-waste race in Zuid-Oost Drenthe

Van 23 mei tot en met 16 juni 2016 loopt de E-waste race in Emmen, Coevorden en Hoogeveen. De E-waste race is een wedstrijd tussen scholen in de regio om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen.

Scholen strijden tegen elkaar
Tien groepen van basisscholen in Emmen, Coevorden en Hoogeveen nemen het tegen elkaar op om in vier weken zoveel mogelijk kapot klein elektronisch afval (ook wel e-waste genoemd), zoals stijltangen, haardrogers, dvd spelers en dergelijke in te zamelen. Mensen kunnen hun elektronisch afval aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd wordt het klein elektronisch afval dan aan huis opgehaald door scholieren. Op de website wordt de score tussen de scholen online bijgehouden. De scholen strijden om een schoolreisje naar Nemo in Amsterdam. De winnende groep gaat daar naar toe.

De E-waste race is leerzaam en draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. Bovendien maakt de E-waste race recyclen leuk en gemakkelijk.

Deelnemende scholen
De scholen die meedoen aan deze race zijn C.B.S. De Kiel, O.B.S. Delftlanden, Het Talent, Basisschool de Stroeten, R.K.B.S. St. Willibrordusschool, O.B.S. de Klimop, O.B.S. ’t Kienholt, O.B.S. Meester Vegter, O.B.S. De Schuthoek en C.B.S. De Schutse.

De E-waste race in deze regio is een initiatief van Area Reiniging, Virol en Weee Nederland.